Wat is een verreiker en voor welke klussen is het geschikt?  

Heb je voor een project een verreiker nodig maar weet je niet zeker of het geschikt is? Een verreiker huren kan handig zijn voor verschillende klussen. In deze blog leggen we je alles uit over wat en verreiker eigenlijk precies is en waarvoor het een ideaal hulpmiddel voor je klus kan zijn.  

Wat is een verreiker precies?  

Een verreiker is een machine waarmee men, zoals de naam al doet vermoeden, ver kunt reiken. Het is geschikt om zware lasten te tillen en te verplaatsen en wordt gebruikt voor agrarische, bouw- en industriële toepassingen. Verreikers hebben een telescooparm die met gemak veel hoger komt dan een gemiddelde vorkheftruck, waardoor ze uitstekend uit de voeten kunnen op bouwterreinen of moeilijker begaanbare plekken. Ze worden ook gebruikt om plaatsen te bereiken waar andere hefmachines het laten afweten. 

Voor welke klussen is een verreiker geschikt?  

Verreikers worden veelvuldig gebruikt in de bouwsector, met toepassingen zoals heffen en hijsen met vorken, bakken, lieren, verlengstukken met raamwerk en personenkorven. Ze kunnen ook worden gebruikt voor schoonmaak klussen, om bomen te snoeien en om zonnepanelen te plaatsen.  

Wat zijn de voordelen van een verreiker 

Verreikers bieden veel voordelen zoals het verplaatsen, transporteren en heffen van zowel lasten als personen, het bereiken van een groot werkveld zonder de machine te moeten verplaatsen. Al met al is het een betrouwbare, robuuste machine voor maximale uptime met nauwkeurige bediening en gemakkelijke onderhoudstoegang. 

Zijn er ook nog andere opties? 

Naast een verreiker huren zijn er ook andere machines die je kunt huren waarmee je gemakkelijk tot grote hoogtes kunt komen. Denk aan telescoophoogwerkers, een schaarhoogwerker of een knikarmhoogwerker. Allemaal gebruiken ze een andere techniek om de hoogte in te komen en de een is geschikter voor een bepaald project dan de ander. Laat je daarom goed adviseren door een expert alvorens je tot actie overgaat.