Je interieur upgraden, hoe doe je dat?

Je interieur is niet alleen maar een verzameling aan meubels, het is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Het laat zien wie we zijn en wat we belangrijk vinden. In een huis met een warm interieur kan je comfort vinden, het is een goede plek om je te ontspannen en het kan je zelfs inspireren. In dit blog vind je de beste tips om jouw interieur te upgraden en om jouw perfecte woning te creëren.

 

Creëer ruimte

Een modern interieur kenmerkt zich door een ruimtelijk gevoel. Creëer meer ruimte in je huis door meubels te verwijderen die niet noodzakelijk zijn. Dit betekent niet dat je je huis helemaal leeg moet maken, maar wel dat je selectief moet zijn in wat je bewaart en wat je wegdoet. Het kan ook helpen om meubels te kiezen die licht en luchtig zijn, zoals een minimalistische bank of salontafel.

Een goed merk om deze meubels te kopen is bijvoorbeeld Brees New World. Dit merk biedt moderne meubelstukken die goed zullen passen in jouw nieuwe inrichting. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe stoelen of een Brees New World salontafel in de nieuwe inrichting van jouw huis.

Kleurgebruik

Om je interieur een modernere uitstraling te geven kun je kiezen voor neutraal kleurgebruik. Hier worden kleuren mee bedoeld zoals bijvoorbeeld; wit, grijs of beige. Deze kleuren zullen zorgen voor een stijlvolle uitstraling in jouw huis. Een ander voordeel van deze kleuren is dat ze makkelijk te combineren zijn met andere kleuren en materialen. Mocht je op een later moment besluiten nieuwe kleuren toe te voegen aan het interieur, dan kan je ervan uitgaan dat het met een neutrale kleur goed samengaat.

 

Je kan ook gebruik maken van nieuwe frisse kleuren op de muur, een verfklus dus! Het hele huis opnieuw verven is best een grote klus, dus is het verstandig om klein te beginnen. Verf eens een muur in een andere kleur. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van metallic verf. Deze verf geeft een glanzende en moderne uitstraling die vooral goed werkt in ruimtes met weinig licht.

 

Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor een modern interieur. Kies voor verlichting die past bij de stijl van je interieur en die de juiste sfeer creëert. Zo kun je kiezen voor warme verlichting om een gezellige sfeer te creëren, of heldere verlichting voor functionele ruimtes zoals de keuken of een werkplek. Het gebruik van verschillende soorten verlichting, zoals hanglampen, staande lampen en wandlampen, kan helpen bij het creëren van een moderne uitstraling.

 

Je kan ook gebruik maken van slimme lampen voor een functionele verlichting in huis. Dit zijn lampen die je via je telefoon aan en uit kan doen en hiermee ook kan dimmen. Deze lampen geven een extra gevoel van moderniteit aan jouw woning.

 

Accessoires

Als het om accessoires gaat zijn er in moderne huishoudens twee types die we hier willen uitlichten, planten en schilderijen.

 

Planten brengen niet alleen kleur en leven in huis, ze kunnen ook helpen om gezondere lucht te creëren en zelfs stress te verminderen. Kies bijvoorbeeld voor grote kamerplanten in moderne potten of  planten die aan het plafond hangen. Je kunt ook verschillende planten  combineren om een ​​speels effect te krijgen. Kies voor planten die geschikt zijn voor de lichtomstandigheden in je huis en verzorg ze goed zodat je er lang plezier van hebt.

 

Je kan ook gebruik maken van nieuwe kunst om je woning te moderniseren. Een opvallend schilderij of een uniek beeldhouwwerk kan een echte eyecatcher zijn en kan helpen om een verouderd interieur nieuw leven in te blazen. Kies voor moderne kunstwerken in heldere kleuren en strakke lijnen om de stijl van het interieur te vernieuwen.