Koop de perfecte oorbellen met deze zeven handige tips!

7x Handige tips voor het kopen van de perfecte oorbellen

Oorbellen zijn een veelgebruikt accessoire om je outfit compleet te maken. Of je nu gaat voor een subtiele stud of juist opvallende hangers, er is voor ieder wat wils. Maar waar moet je op letten bij het kopen van oorbellen? In deze blog geef ik je een aantal handige tips.

Tip 1: Bedenk waar je de oorbellen voor wilt gebruiken

Voordat je oorbellen gaat kopen, is het goed om te bedenken waar je ze voor wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft, dan zijn chique oorbellen met bijvoorbeeld parels een goede keuze. Maar als je oorbellen zoekt voor dagelijks gebruik, dan zijn subtiele studs of ringetjes een goede optie. Tenslotte kun je ook letten op de laatste trends op het gebied van sieraden om je garderobe weer helemaal up-to-date te maken!

Tip 2: Let op het materiaal bij het kopen van oorbellen

Een ander belangrijk aspect bij het kopen van oorbellen is het materiaal. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld allergisch voor bepaalde metalen, zoals nikkel. Als je hier last van hebt, kies dan voor oorbellen van chirurgisch staal of titanium. Deze materialen zijn hypoallergeen en zorgen dus niet voor irritaties. Daarnaast zijn er ook oorbellen van bijvoorbeeld zilver of goud. Houd er wel rekening mee dat deze materialen duurder zijn dan bijvoorbeeld chirurgisch staal.

Tip 3: Let op de grootte bij het kopen van oorbellen

Oorbellen zijn er in verschillende groottes. Bedenk van tevoren hoe groot je de oorbellen wilt hebben. Wil je opvallende hangers, of juist subtiele studs? Bedenk ook of je de oorbellen de hele dag wilt dragen of alleen voor een speciale gelegenheid. Als je oorbellen de hele dag draagt, is het bijvoorbeeld prettiger om te kiezen voor lichtgewicht oorbellen.

Tip 4: Pas op met imitatie bij het kopen van oorbellen

Imitatie oorbellen zijn vaak goedkoper dan echte oorbellen, maar pas hier wel mee op. Het kan namelijk zijn dat de coating na een paar keer dragen al begint af te bladderen. Daarnaast is de kans op irritaties bij imitatie oorbellen groter. Als je gaat voor imitatie oorbellen, kies dan voor een betrouwbare webshop of juwelier. Echt zilveren en gouden oorbellen kun je herkennen aan bepaalde codes die in het goud en zilver gegraveerd staan. Let hier dus goed op bij het kopen van oorbellen!

Tip 5: Koop oorbellen die passen bij je gezichtsvorm

Bij het kopen van oorbellen is het ook goed om rekening te houden met je gezichtsvorm. Zo staan ronde oorbellen bijvoorbeeld goed bij een hoekig gezicht, terwijl driehoekige oorbellen juist mooi staan bij een rond gezicht. Kies dus oorbellen die passen bij jouw gezichtsvorm.

Tip 6: Combineer verschillende soorten oorbellen

Een trend die de laatste tijd steeds populairder wordt, is het combineren van verschillende soorten oorbellen. Zo kun je bijvoorbeeld een subtiele stud combineren met een opvallende hanger. Dit geeft een speels effect en zorgt voor een unieke look.

Tip 7: Koop oorbellen die passen bij je persoonlijke stijl

Als laatste tip: koop oorbellen die passen bij jouw persoonlijke stijl. Als je bijvoorbeeld altijd klassieke kleding draagt, dan passen oorbellen met parels of edelstenen daar goed bij. Maar als je juist meer van een stoere stijl houdt, dan zijn oorbellen van metaal een goede keuze.

Oorbellen kopen die ├ęcht bij je passen

Nu je deze tips hebt gelezen, weet je waar je op moet letten bij het kopen van oorbellen. Of je nu gaat voor een chique paar oorbellen voor een speciale gelegenheid, of juist subtiele studs voor dagelijks gebruik, er is altijd een paar oorbellen dat bij jou past. Vergeet niet om goed op het materiaal, de grootte en je gezichtsvorm te letten. Tenslotte is het altijd een goed idee om oorbellen te kopen die passen bij jouw persoonlijke stijl. Veel plezier met winkelen!