Ga efficiënt aan de slag met een hoekwerkbank

5 Handige tips voor het gebruik van je hoekwerkbank

Je hebt net een hoekwerkbank gekocht en je kunt niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Hoekwerkbanken zijn speciaal ontworpen om optimaal gebruik te maken van muren en hoeken in je werkruimte, dus het is belangrijk om deze ruimte goed te benutten. In deze blog delen we vijf handige tips om het meeste uit je hoekwerkbank te halen!

Tip 1: Gebruik de muren en hoeken met je hoekwerkbank

Een van de grootste voordelen van een hoekwerkbank is dat je de ruimte boven, naast en onder de werkbank kunt benutten om gereedschap en andere benodigdheden op te bergen. Hang bijvoorbeeld gereedschap aan de muur boven je werkbank, zodat het altijd binnen handbereik is tijdens het werken. Of installeer een plank langs de zijkant van de werkbank om kleinere items op te bergen, zoals schroeven, moeren en bouten. Door gebruik te maken van de ruimte rondom je werkbank, kun je een rommelige werkplaats voorkomen en het werken met je hoekwerkbank gemakkelijker en efficiënter maken.

Tip 2: Gebruik houten blokken op je hoekwerkbank ter verhoging

Tijdens het werken met een hoekwerkbank is het vaak handig om werkstukken op te tillen, bijvoorbeeld om onderdelen makkelijker te kunnen bewerken of om de werkbank schoon te maken. Een eenvoudige manier om dit te doen is door houten blokken te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld houten blokken van verschillende diktes en afmetingen maken of kopen, afhankelijk van het werkstuk dat je wilt tillen. Plaats de houten blokken onder het werkstuk en til het op om het te bewerken of om de werkbank schoon te maken. Dit maakt het werk gemakkelijker en veiliger, omdat je niet hoeft te bukken of te tillen met het werkstuk direct in je handen.

Tip 3: Installeer magnetische strips op de hoekwerkbank

Als je veel kleine metalen gereedschappen en onderdelen gebruikt, kan het handig zijn om magnetische strips te installeren op je hoekwerkbank. Deze strips houden de gereedschappen en onderdelen op hun plaats, zodat ze altijd binnen handbereik zijn tijdens het werken. Je kunt bijvoorbeeld een magnetische strip aan de muur boven je hoekwerkbank installeren om gereedschappen op te hangen, of een magnetische strip op de werkbank zelf om kleine onderdelen op te bergen. Magnetische strips zijn gemakkelijk te gebruiken en maken het werken met kleine metalen gereedschappen en onderdelen een stuk gemakkelijker.

Tip 4: Gebruik opbergbakken en -kisten bij je hoekwerkbank

Om het werken met je hoekwerkbank gemakkelijker en overzichtelijker te maken, is het handig om kleinere items op te bergen en te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld opbergbakken en -kisten gebruiken om schroeven, moeren en bouten op te bergen, of om kleine gereedschappen en onderdelen te organiseren. Zo kun je snel en gemakkelijk de items vinden die je nodig hebt tijdens het werken en houd je de werkbank overzichtelijk en opgeruimd. Er zijn verschillende soorten opbergbakken en -kisten beschikbaar, dus kijk welke het beste bij jouw hoekwerkbank, werkruimte en werkwijze past.

Tip 5: Gebruik lijm- en verfrollerhouders bij de hoekwerkbank

Als je vaak met lijm of verf werkt, is het handig om lijm- en verfrollerhouders te gebruiken om de rollen op te bergen en binnen handbereik bij de hoekwerkbank te houden tijdens het werken. Zo kun je snel en gemakkelijk de roller pakken als je hem nodig hebt, zonder dat je hoeft te zoeken of om te kijken naar rondslingerende rollen. Lijm- en verfrollerhouders zijn gemakkelijk te bevestigen aan de muur of de hoekwerkbank, dus je kunt ze op elke gewenste hoogte installeren. Er zijn verschillende soorten lijm- en verfrollerhouders beschikbaar, dus kijk welke het beste bij jouw werkruimte en werkwijze past.

Een hoekwerkbank kopen

Met deze vijf handige tips kun je het meeste uit je hoekwerkbank halen en gemakkelijker en efficiënter werken. Probeer de tips uit en ontdek hoe ze jouw werkruimte en werkwijze kunnen verbeteren!