Tenerife, alles wat je verwacht van een vakantie-eiland

De Canarische Eilanden verwelkomen elk jaar opnieuw een behoorlijk aantal toeristen. Voor het merendeel van deze toeristen geldt dat ze niet alleen maar geïnteresseerd zijn in het beleven van een strandvakantie. Uiteraard ben je hiervoor op Tenerife aan het juiste adres. Toch moet het gezegd dat het verkeer zou zijn om alleen dit te gebruiken als een troefkaart van dit eiland. In de praktijk zal je kunnen vaststellen dat er nog ontzettend veel andere redenen ook bestaan om ervoor te kiezen om dit eiland te gaan ontdekken. Welke? Dat maakt onderstaande informatie duidelijk!

Del Teide, de bekendste bezienswaardigheid van het eiland

Wie Tenerife zegt denkt natuurlijk meteen aan de aanwezigheid van de del Teide vulkaan. Deze imposante vulkaan beschikt over een hoogte van 3718. Ze mag zich daarmee niet alleen het hoogste punt noemen van Tenerife, maar ook van heel Spanje. Dit is ongetwijfeld één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het eiland welke je dan ook absoluut niet over het hoofd mag zien. Het nationaal park dat hier door de jaren heen is ontstaan omvat natuurlijk niet alleen maar de vulkaan op zich. Daarnaast werd ook het omliggende landschap erin opgenomen. Ondertussen staat het nationaal park tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het merendeel van de toeristen die dit park bezoeken doen dit door middel van een officiële tour. Dat zorgt ervoor dat ze niet van de hoofdweg afwijken. Op zich is dat geen probleem, maar op deze manier blijven wel enkele bijzondere locaties aan je zicht onttrokken. Het kan dan ook zomaar de moeite waard zijn om even lekker te gaan wandelen of hiken in het park. Het levert je ongetwijfeld heel wat unieke momenten op.

Ontdek het meest authentieke dorpje van Tenerife

Authenticiteit is iets waar nog maar weinig bestemmingen tegenwoordig over blijken te beschikken. Toch moet het gezegd dat deze op Tenerife zeker nog aanwezig is. Dat geldt misschien nog wel in het bijzonder voor de plaats Garachico. Dit dorpje is gelegen aan de noordkust van het eiland en staat bekend om haar indrukwekkende bossen en prachtige kustlijn. Voor Garachico geldt dat ze niet alleen rustig aandoet, maar bovendien ook typisch Canarisch is. Je zal hier geen echt strand terugvinden en ook grote resorts ontbreken duidelijk in het straatbeeld. Wel is het mogelijk om hier heerlijk te zwemmen in één van de verschillende natuurlijke zwembaden die zich aan de vulkanische kust bevinden. Eén ding is zeker, wie op zoek is naar authenticiteit moet tijdens zijn of haar vakantie op Tenerife zeker een bezoekje brengen aan de plaats Garachico!

Ontdek de Piramides van Güímar

Aan de oostkust van het eiland Tenerife zijn de zogenaamde Piramides van Güímar terug te vinden. Voor deze piramides geldt dat ze één van de meest bizarre bezienswaardigheden zijn van Tenerife. Ze stellen onderzoekers dan ook reeds vele jaren voor een raadsel. Tot tegenwoordig is nog steeds niet bekend waarom de piramides ooit zijn gebouwd. De Piramides van Güímar bestaan uit zes verschillende piramides die trapsgewijs opgebouwd zijn. Ze doen in zekere zin ook een beetje denken aan de Maya piramides die je aantreft in Mexico.