wandelen frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Frankrijk is een geweldig land om te wandelen. Veel van de paden bieden een breed scala aan accommodatie -opties, variërend van bed and breakfast tot wandelaars hostels en hotels. Wandelaars hebben ook de optie om bij schuilplaatsen te verblijven, die zich meestal in nationale parken en bergen bevinden. Het is een goed idee om van tevoren accommodatie te boeken. Hostels zijn basic en hebben over het algemeen gedeelde slaapzalen.

Frankrijk is het grootste land in West -Europa en heeft een uitgebreide landschapsvariëteit. In het westen van het land vindt u platte, lage plateaux en rivieren met kleine hoge bergen. In het hele land zijn er een aantal prachtige en gevarieerde landschappen, waaronder kustvlakten en riviervalleien. U kunt een dag doorbrengen met wandelen door het platteland of historische locaties verkennen.

Er zijn verschillende bergketens in Frankrijk die populair zijn bij wandelaars. De Franse Alpen bieden bijvoorbeeld spectaculair berglandschap. Het Mercantour National Park heeft 600 km voetpaden en strekt zich uit naar het zuiden naar de Middellandse Zee. Je kunt genieten van het spectaculaire landschap tijdens het verkennen van dorpen, glaciale meren en bergketens.

Het weer in Frankrijk varieert sterk van regio tot regio. De zuidoostelijke en Provence hebben mediterrane klimaten en zijn warmer dan andere delen van het land. Centraal Frankrijk heeft daarentegen een continentaal klimaat met koude winters en minder regenval.