tandvlees gezond

Wat kun je gebruiken tegen tandvleesontsteking?

Een ontsteking van het tandvlees staat ook bekend onder de naam gingivitis. Heb je hier last van? Dan is het zaak dat je deze ontsteking zo snel mogelijk bestrijdt voordat het probleem erger wordt. Een dergelijke ontsteking begint vaak op één of een paar plekjes waar bacteriën zich genesteld hebben. De ontsteking voel je echt wel zitten en je kunt het vaak aan het tandvlees zelf zien als er iets niet goed mee is.

 

Koop wat je echt nodig hebt en gaat gebruiken

Nu zijn er tal van producten te koop waarmee je een dergelijke ontsteking effectief kunt aanpakken. Zo kun je kiezen voor losse producten zoals speciaal mondwater of een gel maar zijn deze ook te koop in complete pakketten. Zeker als je nog niets in huis hebt om een probleem met het tandvlees aan te pakken kan een dergelijk pakket erg handig zijn. Daarmee kun je namelijk meteen aan de slag en hoef je niet bang te zijn dat je niet alles in huis hebt. Kijk altijd goed wat er allemaal in een pakket zit. Je hoeft immers niet alles te gebruiken dat erin zit maar als je het merendeel in de kast laat staan dan heeft het weinig zin dit allemaal aan te schaffen.

 

Pakket met twee hulpmiddelen en werkzame producten

Een tandvleesontsteking is al vervelend genoeg op zich dus als je dan geen zin hebt om ook nog eens uitgebreid op zoek te gaan naar producten waarmee je deze kunt aanpakken dan is het alleen maar handig om voor een compleet pakket te kiezen. Een pakket waarmee je meteen aan de slag kunt is de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Hiermee haal je zowel mondwater, tandgel als twee hulpmiddelen in huis.

 

Zorg ervoor dat je alle plekjes raakt om van je probleem af te komen

Deze hulpmiddelen zijn een zogenaamde mouthtray en een spuitje. Hierin kun je de gel doen. De mouthtray plaats je eenvoudig na het vullen over de tanden heen zodat de gel zijn werk kan doen. Het spuitje kun je tevens vullen met de gel zodat het makkelijker wordt deze aan te brengen op de juiste plekjes op het tandvlees. Zo raak je eenvoudig bij ieder plekje dat behandeling nodig heeft, ook al is het op een moeilijk bereikbare plek. Het is uiteraard ook belangrijk dat je alle geïnfecteerde plekjes behandelt, omdat je anders niet van het probleem afraakt of het blijft terugkomen.

 

Mondwater en Super Relief Gel gebruiken

Gebruik je al regelmatig mondwater om een schone mond te krijgen die fris aanvoelt? Dan kun je bij andere mondproblemen zoals monddroogheid, slechte adem of ontstekingen in het tandvlees ook kiezen voor het mondwater van OxyFresh. Dit is los verkrijgbaar maar het zit ook in een pakket samen met een speciale gel. Beide producten zijn zo verkrijgbaar onder de naam OxyFresh Gezond Tandvlees Kit. In de kit zit het alom bekende OxyFresh mondwater dat reeds door veel mensen gebruikt wordt maar vind je ook de OxyFresh Super Relief Gel. De naam zegt eigenlijk al genoeg: de gel zorgt voor onmiddellijke verlichting bij tandproblemen zoals bijvoorbeeld ontstoken tandvlees.

 

Chemische toevoegingen zijn niet nodig voor een goede werking

De gel en het mondwater werken op basis van diverse natuurlijke ingrediënten en er zijn geen agressieve stoffen zoals alcohol, chloorhexidine of SLS aan toegevoegd. De aanwezigheid van actieve zuurstof zorgt ervoor dat de schadelijke bacteriën die de problemen in de mond veroorzaken, direct en effectief worden aangepakt. De schadelijke bacteriën gedijen het beste in een zuurstofarme en droge omgeving dus hoe meer zuurstof en hoe meer vocht er aanwezig is, hoe eerder zij zullen verdwijnen.

 

Verlicht en verzacht je klachten met PH-neutrale producten

Houd er ook rekening mee dat er goede bacteriën in je mond aan het werk zijn. Door de aanwezigheid van zink in zowel het mondwater als de gel worden deze met rust gelaten en kunnen zij gewoon doorgaan met waar ze mee bezig zijn. Het foliumzuur in beide producten zorgt voor een goed herstel van beschadigd weefsel. Om direct verlichting te krijgen van de klachten is Aloë Vera toegevoegd. Alle ingrediënten zijn PH-neutraal zodat ze geen bedreiging vormen voor het tandglazuur.

 

Tandsteen, tandplak en aanslag kun je zelf ook eenvoudig verwijderen

Wil je zelf wat doen aan tandsteen en tandplak zonder daarvoor steeds naar de tandarts te gaan? Dan zijn daar eveneens geschikte middelen voor te vinden. Een goed product waarmee je meteen aan de slag kunt om veilig tandsteen te verwijderen is de tandsteenhaak van Profi. Deze los aanschaffen kan maar je kiest beter voor een compleet pakket zodat je meteen alles in huis hebt en nergens op mispakt. Kies je voor de Profi Dentek Oral Care Kit dan heb je een compleet pakket in een opbergdoosje zodat je alles veilig en hygiënisch bewaren kunt.

 

Gebruik de verschillende producten in het pakket op een veilige manier

In het pakket zitten twee krabbertjes, eentje van kunststof en eentje van zacht metaal. Door het gebruikte materiaal zijn ze minder sterk dan je eigen tandglazuur en kun je geen schade daaraan aanbrengen. Daarnaast hebben ze een goede handgreep die niet zomaar uit je handen schiet dus het is een product dat je veilig gebruiken kunt, ook al heb je er nauwelijks ervaring mee.

 

De rubberen pick is bestemd voor het tandvlees

Er zitten ook een spiegeltje en een toothpick. Met behulp van het spiegeltje kun je precies op alle plekjes in de mond kijken, ook daar waar je anders niets kunt zien en waar je toch soms bij dient te zijn. Het spiegeltje beslaat niet tijdens het gebruik, ook al steek je dit in je mond. Met de toothpick kom je eenvoudig op elk plekje. Er zit een speciale dental pick in het pakket waarmee je tussen de tanden en kiezen kunt reinigen. De rubberen pick gebruik je om het tandvlees mee te masseren. Dit stimuleert niet alleen de doorbloeding maar zorgt er tevens voor dat ontstoken tandvlees sneller geneest zodat jij vlug van je probleem af bent.