Horloge verkopen

Ben jij uitgekeken op jouw horloge of wil je gewoon graag wat extra geld verdienen door deze te verkopen? Dan is het belangrijk dat je meerdere factoren mee neemt in de beslissing om ze te verkopen. Hoeveel geld zou je er namelijk aan willen verdienen? Een handelaar zal namelijk niet snel een heel hoog bedrag neer leggen voor jouw horloge.

Waarop word de horloge getaxeerd?

Het materiaal waarvan de horloge gemaakt is is een belangrijke factor in de waarde, de goud prijzen zijn nou eenmaal een stuk hoger dan andere edelmetalen. Ook kunnen er diamanten verwerkt zijn in het horloge en deze zijn afhankelijk van hun zuiverheid, vorm, karaat en helderheid ook een hele grote bepalende factor wat betreft de prijs die jij kan krijgen voor je horloge.

Dan heb je nog het merk. Een bekend merk horloge is ook veel waard denk hierbij maar eens aan Rolex. Omdat Rolex een groot bekend merk is van dure horloges zal jouw verkoopwaarde ook hoog blijven. Wanneer jij een namaak rolex hebt is de prijs echter laag omdat namaak juist in het hogere prijs segment niet gewenst is. Als jij een nieuw horloge wil gaan kopen is het dan ook belangrijk dat jij je niet om de tuin laat leiden door een namaak rolex te kopen.

Als laatst word er gekeken naar de staat van jouw horloge. Wanneer jij een prachtige Rolex hebt met diamanten maar het is een zwaar beschadigde variant dan zal deze zeker niet goed verkoopbaar zijn voor hij gereviseerd is. Afhankelijk van de schade is het niet altijd gemakkelijk om dit te herstellen en terug te brengen naar originele staat en daarom zal de prijs dan ook aanzienelijk zakken. Zorg er dus ook voor dat je netjes om gaat met jouw horloges want op die manier kan je de waarde hoger houden voor wanneer je jouw horloge verkopen wil.

Kan je online je horloge verkopen?

Het verkopen online brengt een risico met zich mee omdat je hiermee verkeerd publiek aan kan trekken en dit kan fout lopen. Omdat niet iedereen eerlijk is zal dit ook zeker geen aanrader zijn voor de verkoop van duurder segment horloges. Wanneer jij een kostbare horloge weg wil doen dan is het aan te raden om bij een erkend en goed bedrijf dit te doen zodat je er zeker van bent dat je niet opgelicht zal worden. Wanneer je met jouw sieraad op een kantoor kan komen van het bedrijf of van de juwelier zal dit al een stuk prettiger zijn maar ook vertrouwder omdat je dan aanzienlijk minder risico zal lopen.