Telefoon reparatie

De mobiele telefoon is tegenwoordig een belangrijk product, niet alleen kunnen we ermee bellen maar ook kunnen we hier spelletjes op spelen, kan je hiermee bankieren of andere volgen op social media. Doordat het een veel gebruikt product is kan het voorkomen dat je telefoon kapot gaat en dat is natuurlijk verschikkelijk vervelend want je bent daardoor ook niet meer bereikbaar. Afhankelijk van de graditie van ‘kapot’ is het een optie om jouw telefoon te laten repararen bij een telefoon maker. Voor een telefoon reparatie in Breda heb je voldoende keuze, wanneer jij een abbonement hebt zal jouw provider ervoor zorgen dat de telefoon gerepareerd wordt en in sommige gevallen word dit zelfs vergoedt door de provider.

Zelf je telefoon maken

Wanneer jij een kleine storing hebt of een klein probleem hebt kan je er voor kiezen om zelf eerst eens naar de telefoon te kijken. In de meeste gevallen is het namelijk iets voor de hand liggends waarom jouw telefoon niet meer werkt en kan je deze storing zelf ook eenvoudig oplossen ondanks dat je geen technische achtergrond hebt. Hieronder vind je enkele tips voor wanneer jij een storing hebt.

  1. Je telefoon wil niet meer opladen:

Wanneer jouw telefoon niet meer wil laden kan dit veel frustratie met zich mee brengen. Je doet de lader er vaak een aantal keer in en uit en word hier alleen maar meer gefrustreerd van want de telefoon blijft geen melding geven van het opladen. In veel gevallel blijkt de oplossing hiervoor dichtbij want veel mensen controleren het usb poortje niet. Wanneer jij jouw telefoon in je jaszak mee neemt of in jouw tas dan kan het zijn dat er vuil of stof in het usb poortje komt te zitten. Ookal is het maar miniscuul toch kan het zijn dat jouw telefoon geen verbinden krijgt met de lader hierdoor. Blaas goed in het usb poortje zonder deze vochtige te maken of haal met een (plastic) pincet het vuil eruit.

  • De telefoon loopt helemaal vast:

In dit geval is een harde reset nodig. Je kan natuurlijk wachten tot de batterij ooit leeg gaat maar wanneer je hierop moet wachten kan dit een flinke poos duren en daar word je uiteraard ook niet vrolijk van. De harde reset kan op meerdere manieren en deze manier hangt af van het merk telefoon die jij bij je draagt. Op het internet vind je voor iedere telefoon een manier om een harde reset uit te voeren.

  • Telefoon is traag

Je kan een virus hebben op jouw telefoon net zoals je dat kan hebben op een computer. Hiervoor download je een virusscanner welke de virus kan verwijderen. Ook kan je telefoon traag zijn door teveel van het geheugen te belasten. In dit geval is het raadzaam om je gegevens en cache te legen maar ook om enkele apps te verwijderen.